Artikelen

SCHOOLJAAR 2009-2010

* De eerste Droomfabriekende klas die een verslag doorstuurt dit schooljaar zijn de "Kid@ spelers" van Sint-Ursula-Lisp uit Lier!

* Het zesde leerjaar van De Wijngaard uit Herentals zette net voor de kerstvakantie zijn beste beentje voor. Op hun website zie je hoe ze met "WASTIE" meer dan 250 euro verdienden!
Je leest er bij de leerlingenquotes onder andere deze:

Ik heb heel veel van dit project geleerd omdat ik iets ondernemen heel leuk vind. Daarom geef ik het een 10/10! Ik zou voor dit project meteen willen blijven zitten.

En de juf mailt ons ook nog dit:

Vandaag begonnen aan thema 'op stap naar secundair - studiekeuze' en ik heb er al één die een richting wil doen waar je leert om een eigen zaak op te starten
en een andere die Latijn wil gaan doen maar zich afvraagt of je daar ook leert hoe je een bedrijf moet starten

* De zesdeklassers van De Startlijn uit Stokrooie haalden zelfs de krant met hun geschenkenmarkt!

* De leerlingen van 3de en 4de van juf Benedicte uit Ka Denderleeuw kregen een enthousiaste (en wel heel uitgebreid voorbereide) Droomcoach op bezoek. Klik op de foto om de andere foto's te bekijken.


* De eerste graadsklas van basisschool Windekind in Rumbeke is erin geslaagd om 5 droomcoaches te strikken voor hun klas! Bekijk even hun eerste enthousiaste indrukken.

* De Europaschool uit Genk Droomfabriekte er weer volop op los. We kregen hun indrukken toegestuurd: ze gingen met de hele school in januari elke donderdagnamiddag met De Droomfabriek aan de slag.Op hun schoolwebsite kan je verslagjes en foto's vinden. Neem zeker ook een kijkje op de blog van het 6de!

* De Droomstad en techniek? Voor de leerlingen van juf Nicole uit De Haan heeft elektriciteit geen geheimen meer...

* Er gingen reeds enkele heel geslaagde droomcoachopstarten door, waarbij klasleerkracht en droomcoach telkens volop enthousiast waren om erin te vliegen! Interesse voor een droomcoachopstart in jullie school? Contacteer je regiocoördinator!

* Het 6de leerjaar van basisschool Zavo maakt hun eigen website van hun onderneming 't Badkuipje. Ze werkten er met de hele school al Droomfabriekend naar het schoolfeest toe!

* Vrije Basisschool Dadizele verwerkte hun hele Droomfabriekproject tot een flim! Deel 1 staat reeds op hun website.

* De jongste kleuters van VBS Rollegem-Kapelle gingen op ontdekking met de ontdekdoos 'Aarde'.

* Doedelliedjes voor kleuters... ze komen eraan! Lees alvast Doedels ervaringen...

* In BSGO Wilgenduin genoten de leerlingen type 7 van klas S3 volop van Onze familie en droomcoach-garagist Dieter. En de leerlingen van klas S4 zullen hun "Grote Droom" ook nooit meer vergeten, want ze mochten een dagje "restaurant 't Keienhof" overnemen en haalden er zelfs de krant mee!

* In VBS 't Brugje gingen alle leerkrachten vol ondernemingszin aan de slag, en van een aantal van hen kregen we hele pakkende verslagen!
Juf Treis van de derde kleuterklas in VBS 't Brugje uit Bassevelde stuurt ons een volledig projectverslag van hun ik + jij = wij-project door. De peuters van juf Els maakten met Doedel de Ontdekker hun eigen ontdekkingsklas "Doedel in Doppenland",
Juf Katrijn werkte met haar eerste kleutertjes Doedel de Ontdekker uit rond vuur, en juf Sabine van het derde leerjaar schreef enthousiast haar ervaringen neer, want ze beleefde een supertijd met haar klas en droomcoach-kok Rudi!

* De derde kleuterklas van BS Manitoba sloot hun Droomfabriekproject af met een 'hot item' van de school: een modeshow met de verloren voorwerpen!

* GBS De Duinpieper hield een Droomfabriek-toonmoment waarbij je in alle klassen mocht gaan rondneuzen...

* Het derde leerjaar van BS Melgesdreef uit Merksem is ook heel ondernemend aan de slag gegaan!

* In VBS De Bosbes uit Hertsberge werken alle klassen op eigen tempo naar hun schoolfeest met Droomfabriek toe. De droomcoaches kwamen op bezoek, en de ene kwam al straffer uit de hoek dan de andere... In het vierde leerjaar bijvoorbeeld zorgt de juf samen met droomcoach Hilde voor een uitwisseling tussen hun beide klassen: een gewoon vierde leerjaar en een MPI-klas. Niet evident, maar aan de hand van voorbereidende opdrachten stomen de leerlingen zich er helemaal klaar voor! Je kan de ervaringen van de verschillende klassen volgen op www.vbshertsberge.be

* Het derde leerjaar uit De Stappe te Stabroek baatte net voor de vakantie hun restaurant 'De Paasklok' uit. De juffen zouden het zo opnieuw doen ;-)

* De klassen van VBS Ledegem gaan elk op een eigen tijdstip al Droomfabriekend aan de slag. Het vierde leerjaar bereidde heel wat lekkers voor hun Droomrestaurant, en het tweede bakte zonet stapels wafels met oma Maria! Foto's vind je in hun fotogallerij.

* De kid@bizzers uit Vrije Basisschool Kessel-Statie hebben op 21 mei zo'n 200 gasten ontvangen op hun Italiaanse avond! Een goeie voorbereiding maakte er een meer dan geslaagde avond van!

* Vbs Bosbes uit Hertsberge werkte naar het Droomfabriekschoolfeest toe! De Bosbessers uit het zesde organiseerden volledig zelf een rommelmarkt met alles erop en eraan!

* Op het toonmoment van GBS Bonte Pier in Leffinge kreeg je een heuse Droomkrant aangereikt!

* BS Manitoba uit Sint-Andries stuurde ons hun Droomfabriekprojectboekje door. Je leest er van alle klassen hoe ze elk op eigen tempo an Droomfabriekend aan de slag gingen met hun klas! Veel leesplezier!


SCHOOLJAAR 2008-2009

Lees meer over de wedstrijd van kid@bizz en de winnaars..

Tip: Bekijk de Droomfabriek-belevenissen van de Sint-Antoniusschool op hun blog!

Klik op de foto's voor de verslagjes van andere droomfabriekende klassen!


Wil je jouw klas er graag bij? Stuur een mailtje met een 5-tal foto's en een korte tekst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Droomfabriekfoto's

opname liedjes Doedel 003.jpg

Op facebook...

Facebook